Zatvori
PoslovniPuls
25/09/2023

Microsoft dobio posljednje zeleno svjetlo za preuzimanje vlasnika "Call of Duty" franšize

Čelništvo Microsofta sigurno je oduševljeno posljednjim novostima iz Velike Britanije. Naime, tamošnji tržišni regulator CMA nakon posljednje provjere pokazao je zeleno svjetlo za preuzimanje izdavača Activision-Blizzard teško čak 69 mlrd. američkih dolara.

"Ovo je nova i značajno izmijenjena ponuda za preuzimanje koja zadržava cloud distribuciju najvećih igara u rukama trećeg subjekta, Ubisofta, umjesto pod kontrolom Microsofta", rekao je Colin Raftery, stariji direktor za spajanja u CMA-u.

Podsjetimo, Microsoft je Ubisoftu nedavno licencirao buduća prava za distribuciju streaming verzija popularnih Activision-Blizzard igara, poput "Call of Duty" i "Diablo" fanšiza.

A nakon europskih i američkih regulatora, sada je odobrenje za akviziciju postalo tek puka formalnost i na tržištu Velike Britanije.

"S dodatnim zaštitama kako bi se osigurala pravilna provedba transakcije, ovo će očuvati strukturu tržišta, omogućavajući otvorenu konkurenciju da i dalje oblikuje razvoj cloud gaminga u godinama koje dolaze i pružiti britanskim igračima mogućnost pristupa Activisionovim igrama na različite načine, uključujući putem usluga pretplate u oblaku", dodao je Raftery.

Kako bi pridobio regulatorno odobrenje za ovu najveću transakciju svih vremena u gaming industriji, Microsoft se već ranije obvezao kako će "Call of Duty" nastaviti izlaziti na PlayStation platformi, ali i na Nintendu.

Osim "Call of Duty" franšize, megaizdavač Activision-Blizzard kontrolira i druge popularne brendove u industriji videoigara, poput "StarCrafta", "Overwatcha", "Candy Crush Sage" i "World of Warcraft".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram