Zatvori
PoslovniPuls
22/08/2023

Microsoft posljednjim potezom pokazao koliko mu je bitno preuzimanje Activision-Blizzarda

Microsoft je najavio restrukturiranje svoje ponude za preuzimanje izdavača Activision-Blizzard ("Call of Duty", "Diablo", "Warcraft"), a sve kako bi britanska tržišna regulatorna agencija (CMA) prestala blokirati navedeno preuzimanje.

Naime, Microsoft sada kaže kako će francuskom Ubisoft prodati prava na streaming svih video igara iz kataloga Activision-Blizzarda uključujući i one koje će tek biti izdane kroz sljedećih 15 godina. Prava na streaming uključuju Ubisoftovu platformu Ubisoft+, ali i sve druge cloud gaming platforme i distributere.

Iz CMA sada kažu kako će proučiti novi prijedlog iz Microsofta i donijeti odluku o njemu najkasnije do 18. listopada.

"Ovo nije zeleno svjetlo. Pažljivo ćemo i objektivno procijeniti detalje revidiranog deala i njegov utjecaj na konkurenciju, uključujući uvid u komentare trećih strana", izjavila je Sarah Cardell, glavna izvršna direktorica Organizacije za tržišno natjecanje i regulatornih tijela. "Naš cilj se nije promijenio - svaka buduća odluka osigurat će da rastuće tržište streaminga videoigara i dalje ima korist od otvorene i učinkovite konkurencije koja potiče inovacije i izbor."

Microsoftovo 68,7 mlrd. dolara vrijedno preuzimanje Activision-Blizzarda svakim danom čini se sve vjerojatnije nakon što je i Sony prestao pružati otpor, a preuzimanje je ranije dobilo zeleno svjetlo i od američkih regulatora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram