Zatvori
Drew Houston
Foto: TechCrunch
PoslovniPuls
28/04/2023

I Dropbox se pridružio popisu tehnoloških kompanija koje otpuštaju radnike

Tvrtka je danas najavila da će otpustiti 16% svojih zaposlenika, odnosno oko 500 zaposlenika Dropboxa će dobiti otkaz, zbog usporavanja rasta i - po riječima izvršnog direktora Drewa Houstona - jer je "era AI računalstva napokon stigla".

Ovo su prva otpuštanja u Dropboxu od siječnja 2021., kada je u vrijeme pandemije koronavirusa tvrtka otpustila 315 zaposlenika.

U prijavi Američkoj komisiji za vrijednosnice i dionice (SEC), Dropbox navodi kako će troškovi povezani s najavljenim otpuštanjima iznositi 37 do 42 milijuna dolara.

Ironično, čak i uz solidne poslovne rezultate i činjenicu da Dropbox ima profitabilno poslovanje, Houston kaže kako tvrtka odabire "preventivni korak" u smanjenju radnih mjesta i ulaganju u nova područja kako bi držala korak s tempom velikih promjena promjena, s obzirom na to da rast poslovanja usporava, prenosi TechCrunch.

"Iako je naš posao profitabilan, rast usporava. Dio toga je zbog prirodne zrelosti naših postojećih poslova, ali i zbog sve lošijih uvjeta u gospodarstvu. Kao rezultat, neka ulaganja koja su nekada davala pozitivne povrate više nisu održiva", napisao je Houston u internom dopisu zaposlenicima.

Međutim, zanimljivo je kako on također navodi i sve veću penetraciju umjetne inteligencije kao jedan od faktora za najavljene otkaze.

“Dugo smo godina vjerovali kako će nam AI dati nove supermoći i potpuno transformirati društvo znanja. Pa smo tako i mi koračali prema ovoj budućnosti, što će pokazati naši proizvodi koje ćemo tek predstaviti kasnije ove godine”, napisao je Huston.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram