Zatvori
PoslovniPuls
16/01/2023

Google i NVIDIA pokušavaju sabotirati Microsoftovo preuzimanje Activisiona

Kompanije Google i NVIDIA podnijele su pritužbe Američkoj trgovinskoj komisiji (FTC) u kojima izražavaju zabrinutost za mogući monopol ukoliko FTC odobri Microsoftovo preuzimanje izdavačke kuće Activision-Blizzard, vrijedno 69 mlrd. dolara, piše Bloomberg.

Dvije kompanije kažu kako bi Microsoft mogao steći nepoštenu prednost na tržištu video igara i to posebno u segmentu mobilnih video igara, streaminga i pretplatničkih servisa.

Bloomberg navodi kako su predstavnici obje kompanije pristupili FTC-u s dokazima za svoje tvrdnje, a lako je moguće da će se pojaviti i kao svjedoci u predstojećem pravnom postupku kojim FTC pokušava zaustaviti preuzimanje izdavačkog diva koji pod svojom kapom drži zlatnu koku gaming industrije, "Call of Duty".

Iz Microsofta pak poručuju kako su u potpunosti spremni otkloniti sve sumnje oko moguće zloporabe i monopola na tržištu video igara i nadaju se kako će njihov deal s Activision-Blizzard uskoro dobiti zeleno svjetlo od tržišnih regulatora diljem svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram