Zatvori
Call of Duty
PoslovniPuls
09/12/2022

FTC pokrenuo tužbu: Microsoftovo preuzimanje Activisiona pod velikim upitnikom

Prošlo je gotovo godinu dana otkad je Microsoft inicijalno najavio preuzimanje izdavačke kuće Activision-Blizzard, koja je odgovorna za hit game franšize poput "Call of Duty", "Diablo" i "Warcraft".

I baš kao što se već mjesecima očekivalo - Američka trgovinska komisija (FTC), tamošnji najveći tržišni regulator, najavila je tužbu koja bi mogla u potpunosti blokirati ovo 68,7 mlrd. dolara vrijedno preuzimanje.

U FTC-u su zabrinuti zbog potencijalnog monopola i u obrazloženju navode ranija Microsoftova preuzimanja u industriji video igara, poput izdavača ZeniMax-a ("Doom", "Elder Scrolls"...), čija će sljedeća dugoočekivana igra "Starfield" izaći ekskluzivno za Microsoftovu Xbox konzolu i tako zaobići veliku Playstatation zajednicu.

"Danas nastojimo spriječiti Microsoft u preuzimanju kontrole nad Activision-Blizzardom i njegovom korištenju za nanošenje štete konkurenciji. S punom kontrolom nad Activisionovim uspješnim franšizama, Microsoft bi imao i sredstva i motiv da naškodi konkurenciji manipulirajući cijenama Activisionovih igara, degradirajući kvalitetu igre ili iskustvo igranja na konkurentskim konzolama i igračkim uslugama, mijenjajući uvjete i vrijeme pristupa Activisionovom sadržaju ili potpuno uskraćivanje sadržaja konkurentima, što je rezultiralo štetom za potrošače potrošačima", objavili su iz Komisije.

Iz Microsofta i Activision-Blizzarda već su najavili kako će poduzeti sve moguće pravne korake koji će omogućiti dovršetak preuzimanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram