Zatvori
PoslovniPuls
18/01/2022

Microsoft kupio izdavača "Call of Duty" i "Warcraft" franšiza i postavio temelje za gaming metaverse

Microsoft je danas popodne potvrdio glasine koje su počele kolati još od ranih jutarnjih sati. Div iz Redmonda potvrdio je pomalo neočekivano preuzimanje izdavačkog studija Activision-Blizzard i to za rekordnih 68,7 milijardi dolara u gotovini i time pripremio teren za uvjerljivo najveće preuzimanja svih vremena u industriji digitalne zabave.

"Ova akvizicija će ubrzati rast Microsoftovog gaming biznisa na mobilnim i PC uređajima, konzolama te cloud gamingu, ali ipostaviti temelje za metaverse", poručili su iz Microsofta.

"Gaming je najdinamičnija i najzanimljivija kategorija u sektoru zabave na svim platformama i igrat će ključnu ulogu u razvoju metaverse platformi", izjavio je prvi čovjek Microsofta, Satya Nadella. "(Na ovaj način) investiramo u gaming sadržaj vrhunske kvalitete, zajednicu i cloud tehnologiju kako bismo gaming uveli u novu eru koja će igrače i kreatore sadržaja postaviti na prvo mjesto, a igre učiniti sigurnima, uključivima i dostupnima", dodao je.

Activition-Blizzard u svom portfelju ima legendarne gaming franšize poput "Call of Duty", "Warcraft" i "Diablo". Njihovi godišnji prihodi u 2020. godini iznosili su 8,09 milijardi dolara.

Ako tržišni regulatori odobre akviziciju - Microsoft će uz Activision-Blizzard u svojim rukama imati moćno oružje u borbi protiv Sonyja, a Xbox bi mogao ponovno postati dominantna globalna gaming i entertainment platforma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram