Zatvori
Facebook dvogled
Foto: Unsplash / Glen Carrie
PoslovniPuls
02/01/2023

Meta preuzela nizozemsku tvrtku i kreće u proizvodnju AR dioptrijskih naočala?

Facebookova krovna kompanija Meta, preuzela je nizozemski Luxexcel, tvrtku koja proizvodi tradicionalne i "pametne" leće za naočale, a s kojom je Meta već ranije surađivala.

"Jako smo uzbuđeni što nam se pridružio Luxexcel tim čime smo produbili postojeće partnerstvo između naše dvije kompanije", izjavili su iz Meta-e za TechCrunch neotkrivši vrijednost preuzimanja.

Podsjetimo, Meta je 2021. godine predstavila Ray-Ban Stories, pametne naočale koje imaju mogućnost snimanja fotografija i videa, ali i razgovora, a sada se pretpostavlja kako će Meta uz pomoć novog tehnološkog partnera krenuti u proizvodnju dioptrijskih naočala s mogućnostima proširene stvarnosti (AR), o čemu se već neko vrijeme šuška u američkim tehnoloških krugovima.

Prema pisanju TechCruncha, Meta je ranije planirala lansirati dioptrijske AR naočale 2024. godine, ali isto je odgođeno na neodređeno vrijeme.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram