Zatvori
PoslovniPuls
16/09/2021

Facebookove Ray-Ban naočale služe tek kao priprema za pravo AR iskustvo

Posljednji tehnološki gadget koji je zapeo za oko ljubiteljima novih tehnologija - Facebookove naočale proizvedene u suradnji s EssilorLuxotticom, globalnim naočalnim divom i vlasnikom Ray-Bana.

Ray-Ban Stories, dostupne u tri već prepoznatljiva modela (Wayfarer, Round i Meteor), kombiniraju popularni dizajn i izgled Ray-Ban naočala i Facebook View aplikaciju koja omogućuje jednostavno dijeljenje videa na Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat i druge aplikacije. A video će se dijeliti zato jer naočale dolaze s dvije ugrađene kamere rezolucije 5MP, koje omogućuju snimanje videa i fotografiranje uz pomoć pritiska na dedicirani gumb ili korištenjem Facebookovog glasovnog asistenta.

A kako naočale ne bi postale igralište za perverznjake željne anonimnog snimanja svoje okoline - ugrađena je mala LED dioda koja druge ljude upozorava kako ih se snima.

Naočale su trenutno dostupne za kupovinu u SAD-u, Australiji, Kanadi, Irskoj, Italiji i Velikoj Britaniji uz maloprodajnu cijenu od 299 dolara.

Na žalost, ove Facebookove naočale nemaju podršku za proširenu stvarnost (AR), međutim za vjerovati je kako će Ray-Ban Stories biti sjajna test platforma za neke nove, pametne naočale s AR podrškom, koje su zasigurno već u pripremi, a sve kako bi Facebook mogao konkurirati Appleu koji svoje AR pametne naočale "Glasses" na tržište navodno izbacuje za dvije godine.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram