Zatvori
PoslovniPuls
29/12/2022

Microsoft izvadio "teško oružje" zbog Call of Dutyja: "FTC se ponaša neustavno!"

Microsoft, čini se, čini sve što je u njegovoj moći kako bi dobio zeleno svjetlo za preuzimanje izdavačke kuće Activision Blizzard, poznate po "Call of Duty" serijalu.

Nakon što je Američka trgovinska komisija (FTC) podnijela prigovor na početkom godine najavljeno preuzimanje vrijedno 68,7 mlrd. dolara, iz Microsofa su objavili opširan odgovor i obrazloženje zašto oni ne vide prepreke da im se odobri preuzimanje Activision Blizzarda, ali i uputili odgovor Sonyju, koji se snažno usprotivio najavljenom preuzimanju izdavača "Call of Dutyja".

"Sony štiti prihode koje dobiva od skuplje pojedinačne prodaje igara, ali antimonopolski zakoni ne služe izolaciji dominantnog igrača na tržištu i njegovog omiljenog poslovnog modela od konkurencije", poručuju iz Microsofta, a opleli su i po samom FTC-u.

"Ovi su postupci nevaljani jer struktura Komisije kao neovisne agencije koja ima značajnu izvršnu moć, i povezana ograničenja za smjenu povjerenika i drugih dužnosnika Komisije, krši članak II. Ustava SAD-a", stoji u Microsoftovom odgovoru u kojem je izražen i prigovor protiv strukture samog postupka u kojem pritužbu prvo saslušaju suci upravnog prava koje je imenovao FTC, a ne sudac iz saveznog okružnog i okružnog sudskog sustava.

"Struktura ovih upravnih postupaka, u kojima Komisija i pokreće i konačno presuđuje tužbu protiv Microsofta, krši Microsoftovo pravo na zakonski postupak prema Petom amandmanu na presuđivanje pred neutralnim arbitrom", navodi se u zaključuju Microsoftovog prigovora.

Hoće li žestok prigovor na postupanje FTC-a Microsoftu donijeti željeni rezultat - tek ostaje za vidjeti...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram