Zatvori
PoslovniPuls
25/03/2022

Tajna uspjeha Tesle - umjesto marketinga sva ulaganja idu u razvoj i istraživanje

Tesla je možda jedini svjetski proizvođač automobila koji može tvrditi da se ne oglašava. Američki proizvođač električnih vozila naime nikada nije potrošio ni centa na marketing - i nema nikakvu namjeru da to promijeni.

Tesla troši više na istraživanje i razvoj (R&D) od bilo kojeg drugog (američkog) proizvođača automobila. Prema podacima koje je prezentirao StockApps.com, tvrtka troši 2.984 dolara na istraživanje i razvoj po proizvedenom automobilu. To je tri puta više od prosjeka industrije od otprilike 1.000 dolara po automobilu i više od zajedničkih proračuna za istraživanje i razvoj Forda, GM-a i Chryslera po automobilu.

”Tesla troši više od bilo kojeg drugog proizvođača automobila na istraživanje i razvoj kako bi zadržao vodeću poziciju na tržištu električnih automobila. A ako ih pitate o tome, reći će vam da je to razlog zašto su njihovi kupci zadovoljni – što ih drži u prednosti pred drugim proizvođačima", izjavila je Edith Reads iz StockApps.

Muskova posvećenost razvoju novih proizvoda i usluga je ono što Teslu čini uspješnom, zaključuju u StockApps-u.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram