Zatvori
Tesla
Foto: Cali Naughton / unsplash
PoslovniPuls
11/03/2022

Zbog skupljeg goriva u SAD-u nikad veća potražnja za Teslama

Tesla bilježi značajan porast narudžbi u SAD-u, tvrde izvori Electrek-a, jer rekordne cijene goriva sve više Amerikanaca okreću upravo prema nabavci električnog vozila.

Međutim, povećana potražnja neće značajno utjecati na isporuke jer je najpoznatiji svjetski proizvođač električnih automobila još uvijek ograničen u proizvodnji zbog velikih poremećaja u globalnim opskrbnim lancima.

Prosječna cijena goriva na crpkama u SAD-u iznosi 4,25 dolara po galonu (4.5l) – a u nekim regijama SAD-a i 5 dolara po galonu. To će utjecati na gotovo svaku industriju, ali je također dovoljno važno povećanje da mnogi obični Amerikanci ponovno razmisle o svom kućnom budžetu za gorivo.

Tesla je daleko najveći EV brend u SAD-u. Oko 80% svih električnih automobila u zemlji su vozila Tesla, a ne iznenađuje da tvrtka počinje bilježiti porast narudžbi zbog pritiska rastuće cijene goriva.

Izvori upoznati s ovim pitanjem rekli su za Electrek da Tesla ovog tjedna bilježi porast narudžbi u nekoliko dijelova SAD-a.

Izvor upoznat s Teslinom stopom narudžbi rekao je da je proizvođač automobila ovaj tjedan zabilježio povećanje od 100% u odnosu na prošli i to u dijelovima SAD-a koji su posebno pogođeni višim cijenama goriva.

Međutim, ovaj porast narudžbi neće utjecati na Teslu u kratkom roku jer proizvođač automobila već ima značajan zaostatak narudžbi i proizvodno je ograničen.

Početak proizvodnje u velikoj tvornici Gigafactory Teksas, najavljen za ovu godinu, mogao bi smanjiti brzinu isporuka, ali prije toga izvjesnija su dodatna kašnjenja u proizvodnji i isporukama.

Očekuje se kako će i drugi proizvođači električnih automobila poput Hyundaija i Volkswagena vidjeti povećanu potražnju za svojim vozilima na električni pogon na tržištu SAD-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram