Zatvori
PoslovniPuls
02/03/2022

Prvi robotski restoran u Hrvatskoj traži prve (ljudske) zaposlenike

Čini se kako roboti i ljudi ipak ne mogu jedni bez drugih. Prvi hrvatski robotizirani restoran, Bots&Pots, uskoro će otvoriti vrata svoje prve poslovnice u samom centru Zagreba.

Kako smo već ranije pisali, iza ovog inovativnog projekta, koji ima ambiciju postati globalna franšiza, stoje iskusni poduzetnici Hrvoje Bujas, Đulijano Nola i Dražen Drnas, koje pamtimo po projektima poput GoHome i CrnoJaje.

A sada, čini traže i prve zaposlenike.

"Roboti su kuhari, ti im trebaš pomoći sa pripremom svježih namirnica, trebaš ih napuniti i isprazniti te na kraju poslužiti hranu na pultu. Restoran je potpuno digitalan. Ako dobro klikaš po tabletu/mobitelu znati ćeš raditi i na našim robotskim ekranima. Tražimo komunikativne i snalažljive osobe jer roboti super kuhaju, ali ne znaju pričati pa si ti tu da objasniš gostima što se dešava. Iskustvo rada u franšiznim restoranima (McDonalds, KFC…) ili drugim restoranima je poželjno, ali nije uvjet", stoji u tekstu oglasa putem kojeg Bots&Pots traži prvog zaposlenike.

Nude i neto plaću od 6.000 kn na više.

Bots&Pots počiva na tehnologiji robota-kuhara GammaChef, kojeg su prije nekoliko godina razvili Nola i Drnas, ali zbog visokih troškova proizvodnje, nikada nije zađivio kako je inicijalno zamišljeno.

GammaChef-ovi će samostalno pripremati hranu za goste restorana, po uputama njihovih "programera" i koristeći inpute ponajboljih hrvatskih kuhara, a među jelima na meniju Bots&Pots-a, naći će se i rižoto sa škampima, tjestenina, njoki s hobotnicom, ali i tajlandska i indijska kuhinja, najavljuju osnivači.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram