Zatvori
PoslovniPuls
21/02/2022

Ubisoft sljedeća velika meta za preuzimanje u gaming industriji?

Nakon što je Microsoft najavio preuzimanje izdavačkog diva Activision Blizzard, odmah su krenule spekulacije oko sljedećeg velikog preuzimanja u industriji video igara. Dio analitičara i stručnih komentatora navodi kako je francuska izdavačka kuća Ubisoft - sljedeća izgledna meta za preuzimanje.

Tvrtka koja u svojim rukama drži gaming franšize poput Assassin's Creed, Rainbow Six i Far Cry, izlistana je na burzi i ima tržišnu kapitalizaciju od 6,34 mlrd. dolara.

Prvi čovjek kompanije, Yves Guillemot, kaže kako će razmotriti ozbiljne ponude za preuzimanjem.

"Uvijek smo donosili odluke u interesu naših dionika, a to su naši igrači, zaposlenici i dioničari", rekao je Guillemot. “Dakle, Ubisoft može ostati neovisan. Imamo talent, industrijsko i financijsko zaleđe, te veliki portfelj IP-ova. Rekavši to, ako bi došlo do ponude za prauzimanje, upravni odbor bi je naravno razmotrio u interesu svih dionika.”

Ubisoft je prije nekoliko godina bio na meti neprijateljskog preuzimanja od strane francuskog medijskog konglomerata Vivendi, koji je u jednom trenutku držao četvrtinu svih dionica Ubisofta, ali gaming izdavač se tada uspješno obranio.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram