Zatvori
Foto: Jannis Lucas / Unsplash
PoslovniPuls
18/02/2022

Porsche na korak do ulaska u Formulu 1

Nije tajna na njemačka autogrupacija Volkswagen već dulje vrijeme kruži oko najelitnijeg svjetskog motorsport natjecanja, a kako stvari stoje, Porsche bi mogao biti prva kompanija iz Volkswagenove obitelji koja će ući u modernu eru Formule 1.

Motorsport tako piše kako su razgovori između čelnika Red Bull-a i Porschea u uznapredovaloj fazi - a čeka se samo službeno odobrenje iz najviših krugova obje kompanije kako bi se formiralo partnerstvo koje bi moglo započeti 2026. godine, za kada je najavljena velika promjena po pitanju sljedeće generacije motora u Formuli 1.

Austrijanci, Red Bull-ov savjetnik Helmut Marko i šef VW motorsport odjela, Fritz Enzinger, navodno su ključne osobe za ovaj veliki deal koji bi mogao oblikovati svijet Formule 1 budućnosti.

Prvi čovjek Porschea, Oliver Blume, uključen je u cijelu priču oko ulaska u Formulu 1, piše Motorsport, navodeći kako je Blume posebno uzbuđen oko najavljenog prelaska na sintetska goriva.

Red Bull nije jedina potencijalna točka ulaska u Formulu 1 za Volkswagen. Već se neko vrijeme spekulira kako će Audi uskoro najaviti preuzimanje McLarena, ali sve je još uvijek ostaje na razini nepotrvđenih glasina.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram