Zatvori
PoslovniPuls
13/01/2022

Volkswagenovi brendovi Porsche i Audi pred ulaskom u Formulu 1

Glasine iz najelitnijeg motorsport natjecanja govore kako bi se oktanskom cirkusu Formule 1 trebala priključiti Volkswagen grupacija i to kroz svoje brendove Porsche i Audi. Prema pisanju Car Magazine-a, Audi bi trebao u potpunosti preuzeti McLaren, uključujući i njegovu Formula 1 ekipu. Navodno je sve dogovoreno na najvišim razinama dviju kompanija i sada se još samo čeka kraj due diligence procesa i potpisivanje kupoprodajnog ugovora.

No, tu Volkswagenove ambicije ne prestaju. I Porsche bi se navodno trebao uključiti u svijet Formule 1 i to kroz strateško partnerstvo s ekipom Red Bull čiji je pilot, Max Verstappen, krajem prošle godine po prvi put osvojio titulu svjetskog prvaka i tako prekinuo višegodišnju dominaciju Mercedesa i Lewisa Hamiltona.

Ipak, na Porscheov i Audijev ulazak u Formulu 1 morat ćemo pričekati do 2026. godine za kada je FIA najavila velike promjene pravila po pitanju ograničenja ulaganja u tehnologiju motora, te povećanu brigu o utjecaju na okoliš i veću elektrifikaciju komponenti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram