Zatvori
PoslovniPuls
14/02/2022

Zaposlenici Ubisofta ustali protiv implementacije NFT-a u video igrama

Francuski izdavač Ubisoft nastavlja muku mučiti s implementacijom non-fungible tokena (NFT), ali ovaj put nije riječ o igraćoj zajednici koja već odavno jasno iskazuje nezadovoljstvo načinom kako se blockchain tehnologija uvlači u industriju video igara - svodeći inovaciju na zamaskirane mikrotransakcije.

Bloomberg sada piše kako su procurile poruke s Ubisoftovih internih foruma kojima nezadovoljni zaposlenici kompanije iskazuju nezadovoljstvo serijom odluka kompanije, a kada je riječ o NFT-ovima i Ubisoftovoj NFT platformi Quartz.

"Ovo je sramotno", napisao je jedan Ubisoftov zaposlenik. "Zar se stvarno natječeno s EA za mjesto najomraženijeg izdavača video igara. Jer izgleda mi da sve ide upravo u tom smjeru", stoji u jednom komentaru objavljenom na Ubisoftovom forumu.

Ubisoftov PR pokušao je nevješto ugasiti vatru...

"Respektiramo zabrinutost, ali dijeljenje povjerljivih informacija, uključujući one s naših internih formula, povreda je ugovora o radu, kao i međusobnog povjerenja da možemo imati slobodne, iskrene i produktivne rasprave", stoji u objavi Ubisofta.

Francuska tvrtka nedavno je objavila kako će nastaviti eksperimentirati s primjenom novih, "inovativnih" tehnologija. Jedan od tih eksperimenata je i nedavno partnerstvo s metaverse platformom The Sandbox koja će u svom virtualnom svijetu "ugostiti" likove iz Ubisoftovih franšiza u svom virtualnom svijetu.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram