Zatvori
PoslovniPuls
14/02/2022

RTL Hrvatska prodana za 50 milijuna eura

RTL Hrvatska je prodana bivšem vlasniku NoveTV - Central European Media Enterprises (CME), objavljeno je. Vrijednost transakcije iznosi 50 milijuna eura, a CME je dobio dugoročna prava za korištenje RTL brenda na hrvatskom tržištu.

"PPF (krovni vlasnik CME-a) kao kompanija je uvijek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je Adria regija rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da te dvije zemlje Adria regije mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu", izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40,3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta.

"Želimo zahvaliti menadžmentu i svim zaposlenicima RTL-a Hrvatska na njihovom radu, strasti i posvećenosti. U proteklih 18 godina RTL Hrvatska je izrastao od prvog komercijalnog kanala zemlji u kompaniju s obitelji od osam TV kanala, digitalnim servisima i svojom izdavačkom kućom. RTL-ova novinarska ponuda je i ostat će esencijalna za medijski pluralizam u Hrvatskoj", izjavio je izvršni direktor RTL Grupe Elmar Heggen. Dodao je kako CME ima resurse da dalje razvija RTL Hrvatska.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram