Zatvori
PoslovniPuls
11/02/2022

Porsche sve više investira u tehnologiju električnih bicikala

Nakon preuzimanja Rimčevog Greypa, Porsche, čini se, nije završio s poslovnim aktivnostima u sektoru električne mobilnosti. Njemački proizvođač luksuznih sportskih automobila tako je objavio vijest o preuzimanju 20-postotnog udjela u njemačkoj tvrtci Fazua, a koja proizvodi vozne sustave i druge dijelove za električne bicikle. Iz Porschea poručuju kako manjinsko preuzimanje Fazua uključuje i opciju punog preuzimanja u budućnosti.

Fazua trenutno isporučuje komponente za čak 40 uglednih proizvođača električnih bicikala i zapošljava 100 ljudi u Ottobrunnu pokraj Münchena.

Dodatno - Porche je najavio suradnju s nizozemskom ulagačkom kompanijom Ponooc, specijaliziranom za ulaganja u sektore obnovljive energije i urbane mobilnosti. Zajedno planiraju dvije joint-venture tvrtke - prva će se fokusirati na razvoj, proizvodnju i distribuciju nove generacije Porsche brendiranih električnih bicikala, dok će druga razvijati tehnološka rješenja u sektoru mikro-mobilnosti, objavili su iz Porschea.

Njemački proizvođač već ranije je objavio kako je 40 posto Porschea, prodanih u Europi prošle godine, bilo potpuno ili djelomično elektrificirano, što objašnjava povećan interes za ulaganjem u elektrifikaciju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram