Zatvori
PoslovniPuls
19/11/2021

Porsche preuzeo većinski udio u Rimčevom e-bike startupu Greyp Bikes!

Porsche je preuzeo e-bike startup Mate Rimca - Greyp Bike! Vrijednost transakcije nije objavljena.

"Uvijek sam vjerovao da Greyp ima potencijal biti iznimno uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od lidera u industriji. Super sam ponosan na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hledeom, i na ono što su izgradili u zadnjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio tisuće bicikala diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati svojim punim potencijalom. Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u povijesti tvrtke s Porscheom koji kupuje većinski udio u Greypu", objavio je Mate Rimac putem Facebooka i naveo kako će ostati manjinski suvlasnik Greypa.

“Porsche je pionir održive mobilnosti i dosljedno napreduje u svojoj strategiji e-mobilnosti,” rekao je Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porsche AG i član Izvršnog odbora za financije i IT.

“Naše aktivnosti u sektoru e-bicikala potvrđuju to. Porsche je godinama vodeći ponuđač plug-in hibridnih automobila. 2019. lansirali smo prvi potpuno električni Porsche – Taycan – a prošle godine jedno od tri vozila koje smo isporučili našim kupcima bilo je opremljeno električnim motorom. Naš je ambiciozni cilj imati CO2 neutralnu bilancu u cijelom proizvodnom lancu do 2030. godine.”

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram