Zatvori
PoslovniPuls
10/02/2022

Električni Porsche prešao cijelu Ameriku uz minimalno punjenje

Porsche je ovih dana izveo veliku marketinšku akciju u kojoj je htio dokazati kako i električni automobili mogu biti idealan izbor za sveamerički "road-trip", pa je tako poslao svoj novi električni Taycan na put od Los Angelesa do New York Cityja (put od 4.560 km). Zanimljivo, električna jurlica iz Porschea na punionicama za električne automobile provela je rekordno niskih 2 sata i 26 minuta, čime je skraćem prethodni, "električni", rekord za oko 5 sati.

Iako je riječ o detaljno planiranom marketinškom performansu, rezultati su i više nego impresivni. Ne toliko kada je riječ o kapacitetu automobila na jednom baterijskom punjenju, ali svakako kada razmatramo samu brzinu punjenja.

Taycan je među najbržim električnim automobilima na tržištu. Može prihvatiti brzinu punjenja od 350 kilovata, što mu omogućuje postizanje 75% kapaciteta baterije za 22,5 minuta. Na jednoj električnoj punionici na putu od Los Angelesa do New York Cityja, Taycan je trebao samo 22 minute da se napuni sa 6% na 82%, priopćili su iz Porschea.

Porsche je koristio mrežu za punjenje Electrify America, u vlasništvu svoje matične kompanije, Volkswagen.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram