Zatvori
PoslovniPuls
26/01/2022

I Bentley se okreće proizvodnji isključivo električnih automobila

POVEZANE OBJAVE:

Volkswagenov proizvođač luksuznih automobila, britanski Bentley, obvezao se uložiti 2,5 mlrd. funti (3,4 milijarde dolara) u sljedećih deset godina kako bi do 2030. godine postao proizvođač isključivo električnih automobila.

Bentleyjevo prvo električno vozilo sići će s produkcijske linije 2025. godine, objavila je kompanija sa sjedištem u Londonu.

"Imamo ambiciozan i vjerodostojan putokaz prema ugljičnoj neutralnosti našeg ukupnog poslovnog sustava, uključujući prelazak na 100% električna vozila u samo osam godina”, rekao je u priopćenju Adrian Hallmark, izvršni direktor i predsjednik Bentleyja.

U prijelazu na potpuno električna vozila, Bentley će se oslanjati na plug-in hibride. Tvrtka planira ekskluzivno nuditi elektrificirane modele, uključujući potpuno električne i plug-in hibride, počevši od 2026. godine. Bentley je prošle godine prodao 14,659 vozila, što je rast od 31 posto u odnosu na prodaju iz 2020. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram