Zatvori
PoslovniPuls
24/01/2022

Panasonic ulaže stotine milijuna dolara u proizvodnju novih baterija za Teslu

Japanski konglomerat Panasonic započinje proizvodnju nove litij-ionske baterije za Teslu već od 2023., s planovima za ulaganje teškima oko 80 milijardi jena (705 milijuna dolara) u proizvodne pogone u Japanu, objavio je Nikkei ne navodeći izvor informacije.

Panasonicove "Powerpack" baterije trebale bi omogućiti za oko 20 posto veći putni domet na jednom punjenju.

"Proučavamo različite opcije za masovnu proizvodnju, uključujući testnu proizvodnu liniju koju uspostavljamo ove poslovne godine. Međutim, trenutno nemamo ništa službeno za najaviti", rekao je Panasonic u priopćenju poslanom Reutersu.

Nova baterija dvostruko je veća od starijih verzija, s peterostrukim povećanjem kapaciteta. To će proizvođačima automobila omogućiti da smanje broj baterija koje se koriste u svakom automobilu, što će također smanjiti vrijeme potrebno za njihovo postavljanje u vozila.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, izjavio je kako njegova kompanija želi proizvoditi vlastite baterije, ali kako će Tesla zasad nastaviti nabavljati baterije od Panasonica ili drugih proizvođača baterija. Baterije čine oko 30% ukupnog troška proizvodnje svakog električnog automobila.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram