Zatvori
PoslovniPuls
20/01/2022

Australija dobiva 400 platformi za polijetanje dronova i zračnih taksija

Australski startup Skyportz koji razvija infrastrukturu za dronove i električne zračne taksije (eVTOL), najavio je plan postavljanja čak 400 platformi za vertikalno polijetanje i to kroz partnerstvo s tvrtkom Park24 koja upravlja parkiralištima u australskim zračnim lukama, urbanim gradskim središtima i shopping mall-ovima u prigradskim naseljima.

Skyportz već surađuje s australskim saveznim i državnim vlastima kako bi podržao napore za razvoj standarda i zahtjeva koji pokrivaju korištenje tzv. vertiporta u toj zemlji. Veliki proizvođači zrakoplova računaju na gradove poput Melbournea koji su otvoreni za inovativne koncepte urbanog transporta.

“Iako će u našim gradovima uvijek postojati potreba za komercijalnim parkiranjem, postoji mogućnost da se potražnja neće vratiti na razinu prije pandemije koronavirusa”, rekao je Clem Newton-Brown, osnivač i izvršni direktor Skyportza. “Parkirališta su idealna mjesta za naše platforme. Najčešće se nalaze nalaze na mjestima gdje ljudi žele ići, a izgrađeni su prema standardima da podnesu težinu vozila na ravnim površinama svojih krovova", komentirao je prvi čovjek Skyportza.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram