Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2016

Huaweijeva tehnologija australske gradove čini pametnijima i sigurnijima

Kineski telekomunikacijski div Huawei je najavio svoje planove za suradnju s australskom vladom u rješavanju javne sigurnosti kao važnog nacionalnog pitanja...

Multinacionalna tvrtka, koja pruža globalna informatička i komunikacijska rješenja, objavila je svoje planove lansiranja novog sustava u Australiji, koji su dizajnirani kako bi gradove te zemlje učinili "pametnijima" i "sigurnijima".

Joe So, glavni službenik za industrijska rješenja u tvrtki, izjavio je da su odnosi Huaweija s australskom saveznom vladom uvelike poboljšani.

"Riječ o povjerenju s Australijom. Mislim da australska vlada danas ima veće povjerenja u nas nego prije. Htio bih Australiji ponuditi naša rješenja javne sigurnosti. Huawei je spreman.", izjavio je za lokalne novine u utorak.

Rješenja javne sigurnosti uključuju platforme "Pametni grad" i "Sigurni grad", koja već funkcionira u više od 100 gradova u više od 30 zemalja, rekao je.

Huaweijov "Pametni grad" je ICT rješenje tvrtke za očitavanje, analizu i integraciju ključnih podataka u glavnom operativnom sustavu gradova. Sastoji se od "Pametne vlasti", "Pametne industrije" i "Pametnog života".

U platformi "Sigurni grad", Huawei koristi podatke, analize i tehnolgoiju kako bi vlasti omogućio dobivanje cjelovitog "pogleda" na grad i za izgradnju sustava za urbanu javnu sigurnost.

So je izjavio da će platforma biti odlična za Australiju, s obzirom na to da je sigurnost glavno pitanje s kojim se zemlja suočava.

"Javna sigurnost će biti jedno od glavnih pitanja za Australiju zbog njezine pozicije u svijetu, pozicije kokju imate sa SAD-om.", rekao je u utorak.

So je izjavio da su problemi s pohranom podataka i njihovim povratkom često značili presporo javljanje zapovjednom osoblju.

"Veliki broj vlasti danas, poput Australije, imaju toliko podataka da ne znaju što činiti s njima zato što nisu povezani.", rekoa je. "Ono što trebate učiniti u budućnosti je izgradnja sustava za povezivanje svih vlasti i svih velikih podataka.".

Također je opovrgnuo bilo kakve sumnje o navodnim sigurnosnim problemima tvrtke.

"Puno ljudi dolazi k nama i pita nas o sigurnosnim problemima tvrtke. No, tko su najnaprednije tehnološke tvrtke u svijetu? Telekomi. Mi pružamo usluge za 350 telekoma u svijetu. Da smo imali bilo kakvih problema s našom mrežom u smislu sigurnosti, to bi znalo već 350 operatera u svijetu. Nikada nije dokazano da imamo sigurnosna curenja ili bilo kakve greške s našim sustavom.".

Huawei već surađuje u Melbournu s državnom tvrkom "South East Water" s tehnologijom kokja omogućava upravljanje i analizom podataka kanalizacijske mreže, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram