Zatvori
PoslovniPuls
03/01/2022

Tesla u posljednjem kvartalu 2021. proizvela rekordan broj automobila

Najveći američki proizvođač električnih automobila, kalifornijska Tesla, objavila je podatke o rekordnoj proizvodnji i isporukama električnih automobila u posljednjem kvartalu 2021. godine.

"U četvrtom kvartalu 2021. godine uspjeli smo proizvesti 305 tisuća vozila i dostaviti 308 tisuća vozila. U cijeloj godini dostavili smo 936 tisuća električnih automobila", pohvalili su se iz Tesle.

Tesline isporuke od listopada do prosinca tako su porasle za 70% u odnosu na godinu ranije i gotovo 30% više u odnosu na rekordne isporuke u prethodnom tromjesečju.

"Sjajan posao Teslinog tima diljem svijeta!" napisao je Musk na Twitteru.

Njegova tvrtka za električne automobile povećala je proizvodnju u Kini iako je konkurencija porasla i regulatorni pritisak rastao nakon pritužbi potrošača na sigurnost automobila. Tesla isporučuje kineske modele u Europu i neke azijske zemlje.

Na godišnjoj razini, proizvođač automobila povećao je svoje isporuke za 87% u odnosu na godinu ranije.

Musk je u listopadu prošle godine rekao kako će Tesla zadržati godišnju stopu rasta od više od 50% "dosta dugo vremena".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram