Zatvori
PoslovniPuls
07/12/2021

Porsche razvio konceptni automobil isključivo za potrebe video igre Gran Turismo

Serija igara 'Gran Turismo' uključuje Porscheove sportske automobile još od 2017. godine, posljednji Taycan Turbo S. Za lansiranje sedmog izdanja igre, Porsche je po prvi put razvio vozilo isključivo za virtualni svijet. Porsche Vision Gran Turismo prva je konceptualna studija proizvođača sportskih automobila kreirana posebno za korištenje u video igrama.

“Vozilo dizajnirano isključivo za virtualni svijet otvara nam uzbudljive mogućnosti koje su inače jako regulirane u redovnom procesu dizajna za serijski automobil”, kaže Michael Mauer, potpredsjednik Porschea. “Projekti kao što je Porsche Vision Gran Turismo posebno su vrijedni za nas u kreativnom procesu. Daljnji razvoj našeg jasno definiranog DNK Porsche Designa i razmjena s dizajnerima iz drugih industrija važan je dio našeg rada.”

Ulazak u industriju video igara ima strateško značenje za Porsche. “Možemo animirati mlade i digitalne ciljne skupine na mjestu gdje se rađaju njihovi automobilski snovi: u svijetu igara,” kaže Robert Ader, potpredsjednik marketinga u Porsche AG.

"Partnerstvo s Polyphony Digital i 'Gran Turismom' savršeno je prikladno za Porsche, jer je motosport – bilo stvarni ili virtualni – dio našeg DNK", poručuju iz Porschea.

Foto: Porsche AG

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram