Zatvori
PoslovniPuls
06/12/2021

Norveška je iduća zemlja koju Tesla uključuje u svoj pilot program

Tesla već neko vrijeme testira mogućnost proširenja dostupnosti svoje Supercharger mreže punionica za brzo punjenje kada su u pitanju vlasnici drugih modela električnih automobila.

Prošlog mjeseca Tesla je pokrenula pilot program u Nizozemskoj koji je omogućio punjenje vlasnicima električnih automobila koji nisu Tesline proizvodnje. Pilot program odvija se u Nizozemskoj na 10 izabranih Supercharger postaja za punjenje.

A čini se kako je iduća na redu Norveška, poznata po visokoj penetraciji električnih vozila na tamošnjem tržištu automobila.

Patrik Gayer, Teslin menadžer za javnu politiku i odnose s vladom, poslao je pismo norveškom Ministarstvu prometa u kojem je naznačio kako Tesla želi proširiti pilot program na tu nordijsku zemlju, prenose norveški mediji.

"Sada istražujemo druga tržišta za potencijalno proširenje pilot projekta. Stoga bismo vas jako željeli upoznati kako bismo vam rekli više o našim planovima", stoji u pismu čiji je sadržaj procurio u medije.

U ovom trenutku nije poznatog hoće li i druga europska tržišta biti uključena u ovaj pilot program.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram