Zatvori
PoslovniPuls
14/11/2021

Američkim vojnim kopnenim snagama uskoro bi se mogao pridružiti i elektrificirani Hummer

General Motorsova divizija specijalizirana za suradnju s vojnom industrijom, GM Defense, trenutno razvija prototip električnog Hummera za potrebe američkih vojnih snaga, javlja CNBC.

Prototip se bazira na nedavno najavljenom GMC-ovom električnom Hummeru s 1000 konjskih snaga, ali električni "Humvee" za vojsku, bit će vjerojatno iz temelja redizajniran i posebno opremljen.

Prototip, nazvan električno lako vozilo za izviđanje (eLRV), mogao bi se razviti u prvo potpuno električno kopneno vozilo za prijevoz putnika u vojnoj floti SAD-a. To bi bio veliki iskorak za organizaciju koja je – kao što je The Verge nedavno primijetio – najveći pojedinačni emiter stakleničkih plinova, prema studiji Sveučilišta Brown iz 2019.

Pentagon je ranije ovog tjedna objavio kako će električna vozila za američku vojsku biti dio sveobuhvatnog klimatskog programa predsjednika Joea Bidena, tako da potezi GM-a nisu slučajnost.

Američki proizvođač automobila već je potrošio milijarde na istraživanje i razvoj električnih vozila, razvio tehnologiju vlastitih Ultium baterija i započeo rad na više modela velikih električnih teretnih kamiona.

Foto: General Motors

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram