Zatvori
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
02/11/2021

Rimac je i službeno preuzeo kontrolu nad Bugattijem, sjedište tvrtke u Zagrebu

Danas Rimac Automobili službeno udružuje snage s Bugattijem pod nedavno najavljenom tvrtkom Bugatti Rimac d.o.o.

Grupa Rimac bit će najveći dioničar Bugatti Rimac s 55 posto udjela. Mate Rimac će zadržati svoj udio u Rimac Grupi od 35%, uz Porsche koji drži 22%, Hyundai Motor Group 11% i ostali ulagači 32%. Razvoj, proizvodnja i opskrba baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih komponenti za električne automobile po kojima je Rimac poznat i kojemu vjeruju mnogi proizvođači automobila bit će odvojeni u zasebnu poslovnu jedinicuu – Rimac Technology, koja će biti u 100% vlasništvu Rimac grupe, stoji u priopćenju.

"Čast mi je što predvodim ovu novu fuziju automobilskih umova i započinjem ono što će bez sumnje biti uspješno, revolucionarno i uzbudljivo novo poglavlje za sve uključene. Također sam iznimno znatiželjan vidjeti dubok utjecaj koji će Bugatti Rimac imati na industriju i veselim se razvoju inovativnih novih hiperautomobila i tehnologija", izjavio je Mate Rimac.

Bugatti Rimac u sklopu nove tvrtke počinje poslovati s 435 zaposlenika, od kojih će 300 biti u Zagrebu, a 135 u Molsheimu u Francuskoj. Osim toga, 180 ljudi na lokaciji Bugatti Engineeringa u Wolfsburgu podržat će novu tvrtku. Rimac Technology će imati preko 900 zaposlenika. Rimac grupa broji preko 1.300 zaposlenika na različitim lokacijama, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram