Zatvori
PoslovniPuls
08/09/2021

Hyundai predstavio plod partnerstva s Rimac Automobilima

Hyundai i Rimac Automobili još su 2019. godine najavili partnerstvo i suradnju na proizvodnji sportskog automobila, a sada su otkriveni prvi plodovi njihovog višegodišnjeg zajedničkog rada.

Koncept inovativnog sportskog automobila, trenutno pod nazivom "Vision FK" - kombinira električni motor i gorive ćelije vodika koje ga napajaju ili pune baterije. Ovaj električna sportska jurilica u konceptnoj fazi ima 670 konjskih snaga, domet od 480 kilometara na jednom punjenju, a brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 4 sekunde.

"Vision FK" dio je šire Hyundaijeve strategije proizvodnje električnih vozila s tehnologijom gorivog vodika, a prva komercijalna vozila koja koriste tu tehnologiju mogla bi se pojaviti na tržištu već 2028. godine.

Podsjetimo, Hyundai je jedan od većih dioničara u Rimac Automobilima i trenutno u hrvatskom proizvođaču električnih super-automobila ima udio od 12 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram