Zatvori
PoslovniPuls
26/10/2021

Kompanija Elona Muska sada vrijedi više od bilijun dolara!

Američka rent-a-car grupacija Hertz Global Holdings - od kalifornijskog proizvođača električnih automobila naručila je nevjerojatnih 100.000 automobila, a sve u sklopu sveubuhvatnog programa elektrifikacije Hertz-ovog globalnog voznog parka.

Najveća je to pojedinačna narudžba za kompaniju Elona Muska koji može još jednom zadovoljno trljati rukama s obzirom da je vijest o narudžbi značajno podigla cijenu tvrtkinih dionica i ukupnu tržišnu kapitalizaciju kompanije podigla na iznos od vrtoglavih bilijun dolara, što je Teslu svrstalo u društvo elitnih bilijunskih kompanija poput Googlea, Amazona i Microsofta.

"Električna vozila su postala mainstream, a globalna potražnja i interes tek počinju rasti", rekao je privremeni direktor Hertza Mark Fields. "Novi Hertz prednjačit će u sektoru mobilnosti, počevši od najvećeg električnog voznog parka za iznajmljivanje u Sjevernoj Americi, ali i našeg obećanja putnicima o najboljem iskustvu iznajmljivanja i punjenja za privatne i poslovne rent-a-car korisnike diljem svijeta."

Bloomberg navodi kako vrijednost narudžbe prelazi iznos od 4,2 mlrd. dolara, a vozila će Hertz-u biti dostavljena u idućih 14 mjeseci.

Nakon isporuke - električna vozila činit će više od 20 posto Hertz-ovog globalnog voznog parka.

Američka rent-a-car kompanija za potrebe marketinga svoje ponude električnih automobila angažirala je jednu od najvećih NFL zvijezda - Toma Bradyja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram