Zatvori
PoslovniPuls
18/10/2021

Facebook zbog izgradnje metaverzuma planira zaposliti 10.000 Europljana

Ako ste ikada poželjeli raditi za Facebook, ovo je vjerojatno dobra prilika. Najveća svjetska društvena mreža najavila je kako će zbog rada na svom metaverse projektu - zaposliti čak 10.000 Europljana u idućih pet godina.

Facebookov CEO Mark Zuckerberg jedan je od najglasnijih zagovaratelja "metaverzum" koncepta, koji bi uz pomoć opreme za virtualnu stvarnost (VR) trebao stopiti stvarni svijet i digitalnu komunikaciju.

"Metaverzum ima potencijal pomoći u otključavanju novih kreativnih, društvenih i gospodarskih potencijala. Europljani će ga oblikovati od samog početka", objavili su iz Facebook-a na službenom korporativnom blogu.

"EU ima niz prednosti koje je čine izvrsnim mjestom za ulaganje tehnoloških tvrtki - veliko tržište, prvoklasna sveučilišta i, što je najvažnije, vrhunski talent", navodi se na blogu.

Ova objava dolazi u trenutku kada se Facebook bori s posljedicama štetnih skandala, velikim prekidima usluga i sve većim pozivima na regulaciju kako bi se obuzdao njegov globalni utjecaj.

Podsjetimo, Facebook se nedavno našao na meti kritika javnosti nakon što je bivša zaposlenica, a sada zviždačica, Frances Haugen objavila rezultate internih istraživanja koje dokazuju negativni utjecaj korištenja društvene mreže na mentalno zdravlje mladih. Vodstvo Facebooka navodno je upoznato s dotičnim istraživanjima, ali ne čini ništa po tom pitanju.

Washington Post prošlog je mjeseca sugerirao kako je interes Facebooka za metaverzum "dio šireg napora tvrtka za obnavljanjem ugleda među političarima i zakonodavcima, a sve kako bi Facebook bio u dobroj poziciji predvoditi oblikovanje regulacije sljedećeg vala internetskih tehnologija".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram