Zatvori
PoslovniPuls
13/10/2021

Facebook potiho akvizirao AI startup AI.Reverie

Kako doznaje VentureBeat, Facebook je potiho izvršio još jednu akviziciju. Ovaj put riječ je o startupu AI.Reverie koji radi na proizvodnji umjetnih podataka koji zajedno s onima iz stvarnog svijeta olakšavaju i ubrzavaju testiranje AI algoritama.

Vrijednost akvizicije nije objavljena, a znakovito - Facebook je tvrtku kupio preko holding kompanije Dolores Acquisition Sub, Inc., što je očita referenca na popularnu HBO-ovu seriju Westworld koja obrađuje tematiku umjetne inteligencije.

AI.Reverie već ima bezbroj klijenata koji koriste njihove usluge, a među njima su i američke zračne snage, državne agencije kao i brojne Fortune 500 kompanije.

Iz tvrtke su još 2019. godine objavili kako njihovi AI algoritmi, trenirani uz pomoć umjetnih podataka i samo 10 posto stvarnih podataka, imaju jednake performanse kao i AI algoritmni trenirani isključivo na stvarnim podacima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram