Zatvori
PoslovniPuls
12/10/2021

Googleov britanski AI "laboratorij" pohvalio se dostizanjem profitabilnosti

Britanska tvrtka DeepMind, koja nas svako malo zadivi dostignućima na polju umjetne inteligencije i računalnog učenja, napokon je dohvatila profitabilnost u svom poslovanju, objavljeno je.

DeepMind, koji se od 2014. godine nalazi u vlasništvu Googlea, tako je 2020. poslovnu godinu završio s prihodima od 826 milijuna funti i dobiti od 44 milijuna funti, što predstavlja snažan rast u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. Ovo je prva profitabilna poslovna godina za DeepMind, objavljeno je.

Zanimljivo, DeepMind svoje proizvode i tehnologiju baziranu na umjetnoj inteligenciji ne prodaje drugim tvrtkama, već isključivo Googleu i drugim tvrtkama pod krovnim holdingom Alphabet, a pretpostavlja se, budući DeepMind ne otkriva previše informacija o uporabi svoje AI tehnologije, kako se ona koristi u brojnim proizvodima i uslugama, poput Waymo-a, Googleovog startupa za samovozeće automobile.

DeepMind u široj javnosti vjerojatno je najpoznatiji po razvoju AlphaStar-a, softvera za umjetnu inteligenciju, koji je još 2019. "naučio" igrati video igru Starcraft 2 i postigao sjajne rezultate protiv profesionalnih igrača ove popularne strategijske video igre.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram