Zatvori
PoslovniPuls
09/08/2021

Veliko istraživanje MIT-a: Umjetna inteligencija i automatizacija u fokusu novih ulaganja

Glasoviti Massachusetts Institute of Technology (MIT) i konzultanti iz njujorškog Genpacta proveli su zanimljivo istraživanje na čak 500 vodećih američkih chief information officer-a (direktora informacijskih sustava) koje je pokazalo gdje leži fokus ulaganja u godinama koje su pred nama.

Američki CIO-ovi iz različitih gospodarskih sektora (od transporta do zdravstva) u istraživanju su istaknuli kako će u iduće dvije godine njihov fokus biti na integraciji tehnologija umjetne inteligencije u svakodnevno poslovanje, poslovnoj analitici, automatizaciji, robitizaciji i prelasku na cloud.

Anketirani CIO-ovi dodatno naglašavaju kako žele iskoristiti navedene tehnologijeza točnije predviđanje poslovnih i drugih rezultata radi donošnje kvalitetnijih i pravoremenih odluka.

Čak polovica ispitanika navodi kako trenutno nemaju dovoljno kadra za tehnološku transformaciju koja im je potrebna i kako će se morati osloniti i na partnerske odnose sa specijaliziranim kompanijama u ovom području.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram