Južnokorejski div Hyundai, najavio je prvu komercijalnu primjernu inovativnih četveronoških robota iz Boston Dynamicsa (BD).

Robot, koji je inače modificirana inačica modela Spot, koristit će se za nadzor sigurnosti tvorničkih postrojenja, navodi se, a prva testna lokacija bit će tvornica KIA-e u Južnoj Koreji.

“Robot za tvorničku sigurnost prvi je projekt suradnje s tvrtkom Boston Dynamics. Robot će pomoći u otkrivanju rizika i osigurati sigurnost zaposlenika na industrijskim lokacijama ”, rekao je Dong Jin Hyun, voditelj laboratorija za robotiku Hyundai Motor Group-a. “Također ćemo nastaviti stvarati pametne usluge koje otkrivaju opasnosti na industrijskim lokacijama i pomažu u pružanju podrške sigurnom radnom okruženju kroz stalnu suradnju s Boston Dynamics.”

Boston Dynamicsovi roboti sada izvode i parkour pokrete

S integriranom toplinskom kamerom i 3D LiDAR-om, robot može detektirati osobe oko sebe, pratiti visinu temperature i potencijalne opasnosti od požara te uočiti jesu li vrata otvorena ili zatvorena.

Podsjetimo, Hyundai je krajem lipnja preuzeo kontrolni paket dionica Boston Dynamics-a od japanskog SoftBanka, a tvrtka je postigla ukupnu vrijednost od 1,1 mlrd. dolara, tada je objavljeno.