Zatvori
Poslovni Puls
06/04/2020

Kroničan ste radoholičar? Donosimo 4 savjeta kako uspostaviti balans

Poduzetnici su dobro poznati kao radoholičari te vrlo često i žive svoj posao, provodeći većinu svog vremena radeći, osmišljavajući nove strategije i sanjajući o budućim uspjesima.

Važno je biti strastven oko svog poslovanja i svaki posvećeni poduzetnik zna da će se za boljital svog biznisa morati žrtvovati. No, kada vaš privatni život, zdravlje kao i veze pate jer ste previše fokusirani na posao tada to postaje nezdravo.. Stoga je potrebno pronaći balans u životu i malo utišati glas radoholičara u sebi.

U nastavku su četiri savjeta kako to postići:

 

Postavite granice

Jedna od najtežih stvari koje poduzetnik mora naučiti jest reći ‘ne’. Nije svaka prilika dobra za vaš posao, a postavljanje granica ključno je da filtrirate one prilike koje vam crpe vrijeme i energiju.
“Kada sam tek počela sa svojim biznisom, radila bih i po 75 sati tjedno zbog čega sam postala sve lošijeg zdravlja te su moje veze patile. Iako je bilo teško u početku, naučila sam kako postaviti granice i reći ‘ne’ klijentima i projektima koji nisu u skladu s našim mogućnostima i vrijednostima.” izjavila je Kristin Kimberly, osnivačica Creative Development Agency.

 

Isplanirajte svoje večeri i vikende unaprijed

Vrlo vjerojatno je vaš svaki dan dobro isplaniran zadacima, projektima i sastancima. Chris Christoff, suosnivač MonsterInsights-a, rekao je kako bi poduzetnici isto to trebali učiniti i sa svojim večernjim satima i vikendima jer bi tako uspjeli produljiti vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima.

 

Isplanirajte putovanje

Ponekad nije dovoljno samo ostaviti mobilne uređaje u nekoj drugoj sobi kako biste se maknuli od posla. Zbog toga Sweta Patel, osnivačica Silicon Valley Startup Marketinga, predlaže da isplanirate putovanje – čak i neko kraće – kako biste si promijenili svakodnevicu i usredotočili se malo na sebe.
“Nekada trebate samo sjesti na avion i otputovati negdje kako biste ponovo napunili baterije i iznova se usredotočili na sebe. Možete čak planirati i male izlete s obitelji i prijateljima kako biste proveli i vrijeme s obitelji i tako spojili ugodno s korisnim.” izjavila je Sweta.

 

Isključite ‘poslovne notifikacije’ na vašem mobilnom uređaju

Moderne tehnologije poduzetnicima danas omogućuju da rade bilo kada i bilo gdje putem svojih pametnih telefona. Nažalost, to vrlo često znači da imaju osjećaj da cijelo vrijeme moraju biti na raspolaganju. Osnivač SeedProd-a, John Turner rekao je kako je važno isključiti mobilne uređaje – ili barem isključiti obavijesti – u svoje slobodno vrijeme, jer vrijeme koje provedete s obitelji bez stalnog gledanja u mobitele zasigurno će biti kvalitetnije i bolje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram