Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2020

Prema Steve Jobsu jedna stvar razlikuje uspješne zaposlenike od ostalih

Steve Jobs imao je ekstremo visoka očekivanja. Izazivao je sebe, ali i ljude oko sebe da rade pametnije, vise i jače kako bi on, a i oni, mogli ostvariti sve što požele. Jobs je vjerovao u moć traženja, vjerovao je da se svi na neki način u budućnosti možemo istaknuti.

 

Oklijevamo, jer želimo vidjeti kraj prije samog početka

A  ono  što je još važnije, Steve Jobs je vjerovao u temeljnu snagu vjerovanja u samih sebe i korištenja tog uvjerenja da nas motivira i inspirira.

Jedan od velikih razloga zbog kojeg većina nas se ne usudi postići veći cilj je jer smatramo da prvo treba raziti sveobuhvatni detaljni plan, onaj u kojem je svaki korak zacrtan i unaprijed definiran i da samo tako postižemo uspjeh.

Zbog toga što nemamo takav plan – jer je njegovo stvaranje u samoj osnovi nemoguće – oklijevamo, jer želimo vidjeti kraj prije samog početka. I zato nikada ne počinjemo.

Jobs je znao da planovi nikada nisu savršeni. Ono što se stvarno događa  jest da ljudi koji u konačnici uspiju započeli su probavanjem stvari. Mnogo različitih stvari gdje bi u nekima  uspjeli, a u nekima doživil neuspjeh, no upravo iz svojih uspjeha i neuspjeha oni su učili.

Želite pokrenuti posao? Želite poboljšati svoje zdravlje? Želite promijeniti karijeru? Utvrdite svoje korake i pokrenite se.

 

Najvažnije od svega, vjerujte u sebe.

Vjerujte da ćete znati kako reagirati na prepreke i izazove koji vam se pojave na putu. Vjerujte da ćete postati mudriji za to iskustvo. Vjerujte da ćete postati vještiji, iskusniji i svjesniji samih sebe.

Probajte nove stvari, učite iz svakog uspjeha, ali i svakog neuspjeha i s vremenom ćete imati sve vještine, iskustvo i znanje koje vam je potrebno. Nikada ne možete biti sigurni da ćete uspjeti, no kada ne vjerujete u sebe i bojite se probati nešto novo tada ste sasvim sigurni da nećete uspjeti.

Vjerujte da će sve doći na svoje i biti upravo onako kako treba biti, a u međuvremenu će vaš život biti puno zanimljiviji i zasigurno zabavniji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram