Zatvori
Poslovni Puls
10/03/2020

Najgore pogreške koje možete napraviti u zadnjem krugu razgovora za posao

POVEZANE OBJAVE:

Čitav proces prolazi dobro. Vaša prijava rezultira razgovorom za posao. Dobro se slažete s potencijalnim kolegama i zahvaljujete im se za njihovo vrijeme. Prema vašoj procjeni razgovor je prošao dobro, ali na kraju svega ste odbijeni. Koje greške izbjeći savjetuje direktorica HR-a Wolters Kluwer's Global Platform Organisationa, Judith Janssens.

Možda je bio kandidat s boljim kvalifikacijama, a možda ste si tijekom razgovora pucali u nogu.

„Često vidim dobre kandidate kako se gube u nebitnim detaljima i ne primjećuju da gube publiku“ – kaže Judith Janssens, HR direktorica Wolters Kluwer's Global Platform Organisation (GPO) sa sjedištem u Nizozemskoj.

Naglasak na određenim kvalitetama

Gubljenje u nebitnim detaljima nije jedini problem. Kandidati često žele staviti u fokus jedan detalj njihovog CV-a što može biti dobro, no mora se tempirati u prikladno vrijeme. Zapitajte se koje je pravo vrijeme da svom potencijalnom poslodavcu objasnite da imate izvrsne leaderske sposobnosti – dok govorite o svojim sposobnostima koje ste stekli ili dok objašnjavate prazninu u vašem CV-u.

Janssens savjetuje da kada vam se postavi pitanje, odgovorite na njega. Nemojte samo govoriti ljudima što vi mislite da oni žele čuti. Odgovorite na pitanje, a potom nađite most do teme koju ste željeli istaknuti.

Nažalost, razgovori ne idu uvijek putem koji biste vi željeli. Što učiniti kada se poslodavac ulovi vaših slabosti?

„Ako do kraja razgovora niste imali priliku naglasiti specifičnu kvalitetu za koju mislite da poslodavac apsolutno mora znati, ono što možete učiniti je da sami napravite mjesta za to“- kaže Janssens.

I dodaje: „Sasvim je u redu reći: ono što bih također volio podijeliti s vama je...“.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram