Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2020

Kako utišati anksiozini glas u sebi i uživati u vođenju svog posla

Stres i tjeskoba sastavni su dio života svakog poduzetnika. Zaposlenici, kupci i dobavljači svi se oslanjaju na vaš uspjeh i rast vašeg poslovanja. Naime,  onaj mali glasić u vašoj glavi uvijek će vas na to podsjećati. Ako se budete borili s utišavanjem tog glasa i dovršavanjem posla, trebate vježbati ove tri mantre.

  1. Ne upravljam vremenom

Vremenom ne možete upravljati kao ni utjecati i kontrolirati neke stvari. Kada dođete do takve spoznaje vrlo jednostavno se može prekinuti i vaš osjećaj tjeskobe.  Budite opušteni i radite ono što možete, a pri tom se ne zamarajte stvarima na koje vi nemate utjecaj.

  1. Ja napredujem

Stalnim podsjećanjem da ostvarujete kakav takav napredak, utihnut će onaj dosadni glasić u vašoj glavi. Vrlo je jednostavno fokusirati se na ono što morate da učinite no bilježenjem vlastitih napredaka  kroz ciljeve, blagoslove i one čarobne trenutke za pamćenje pomaže vas podsjetiti da morate uživati u svakom procesu koji proživljavate.

  1. Promijenit ću svoju perspektivu

Ova posljednja mantra pojavljuje se u obliku tri snažna pitanja pomoću kojih ćete se lakše fokusirati na one uistinu važne dijelove koji mogu umiriti vaš tjeskobni um.

Što je najvažnije?

Zbog čega?

Koliko je dovoljno?

Anksioznost je stil života svakog poduzetnika, ali postoje konkretne stvari koje možete učiniti kako biste umanjili utjecaj koji posao kojim se bavite ostavlja na vaš privatni život.

Stoga ponavljajte iznova i iznova: Ne kontroliram vrijeme, ja napredujem i promijenit ću svoju perspektivu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram