Zatvori
Poslovni Puls
22/11/2019

3 pitanja koje možete postaviti umjesto „Što ima?“

POVEZANE OBJAVE:

Kako si? Što ima? Pitanja su koja često postvljamo kolegama kad ih sretnemo, bez da očekujemo neki suvisao odgovor na to pitanje. Kako je to pitanje koje često čujemo i više puta dnevno, najčešći su odgovori „a evo“, „ok“,  „gura se“ i slično. Nakon odgovora najčešće slijedi „A ti?“ uz naš jednako štur odgovor. Jednostavno, kako često čujemo to pitanje ne razmišljamo previše o odgovoru već dajemo šture i rutinirane odgovore.

Zašto bi postavili pitanje kad smo gotovo sigurni da nećemo dobiti neku korisnu informaciju?

Većina nas postavi to pitanje više kao pozdrav i znak pristojnosti nego kao ozbiljno pitanje, ako vam je zbilja stalo do dobrog odnosa sa kolegama, predlažemo da postavite malo drugačija pitanja.

Na čemu radiš danas?

Vaši kolege vole čuti da ih interesira na čemu rade. Ako i popričate o tome, možda ćete za kolegu imati i neki dobar savjet ili rješenje problema koje on ne vidi jer je ušao predobro u svoj zadatak. Pripazite samo da ne pametujete previše o nečemu u čemu možda niste toliko stručni, to nitko ne voli.

Koji dio posla ti je najzanimljiviji trenutno?

Ovo pitanje je super jer od vaših kolege možete iz prve ruke čuti koje su njihove najveće snage i oko čega su strastveni. Kada je netko jako strastven oko svog projekta ili zadatka, budite sigurni da će učiniti dobar posao, a njegovo uzbudljivo prepričavanje možda i vas motivira da pronađete što u vama budi strast da svoj posao odradite vrhunski.

Što bi mogao napraviti sada da učiniš svoj projekt još boljim?

Iako bi bilo logično da vaš kolega stalno razmišlja o idejama kako projekt učiniti boljim i kvalitetnijim. Često ljudi koji rade projekt znaju smisliti bolje načine kako doskočiti nekom problemu i riješiti ga. Ako vaš kolega slijepo prati upute, ovim pitanjem ga možda potaknete na razmišljanje i motivirati ga da svoj dio zadatka odradi što kvalitetnije. Sumnjamo da imate voditelja koji ne voli kvalitetan i kreativan input za zadatak. Ako zbilja imate, dajte otkaz.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram