Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2019

5 načina kako Slack može poboljšati vaš timski rad

Kada su aplikacije za razmjenu poruka postale sastavni dio poslovanja, nekima se činilo kako će one zamijeniti interakciju „face to face” i potpuno izbaciti ljudske elemente u komunikaciji. Ti strahovi nisu bili neutemeljeni, s obzirom na studije napravljene na tu temu, otkrilo se kako milenijalci preferiraju slanje poruka naspram stvarnog razgovora, te da se dosta oslanjaju na tehnologiju što može uzrokovati osjećaj izoliranosti.

No istovremeno, brzina i učinkovitost pozitivne su strane ovih aplikacija, te postaju sve značajnije, posebno u kompanijama koje imaju velike timove, više ureda i ljudi koji rade „remote”.

Slack je jedan od najbrže rastućih softvera za komunikaciju na radnom mjestu, s više od 8 milijuna korisnika. Jedan od mnogobrojnih razloga njegovog korištenja jest konstantno napredovanje tehnologije za podršku timovima.

U nastavku je samo nekoliko načina na koji se putem Slacka stvara bolja međuljudska povezanost na radnom mjestu:

  1. Zakazivanje IRL razgovora

Ako niste nikada s nekim od svojih suradnika razgovarali u stvarnom životu znatno su manje šanse da ćete uspjeti optimalno surađivati. Čak  gledanjem putem video poziva ili FaceTime-a obično se potiče jača suradnja i veća mogućnost za „brainstorming”. Slack ima puno pomoćnih resursa za zakazivanje sastanaka uživo, kao što je “Donut” pomoćnik koji povezuje kolege za odlazak na kavu (ili krafne!) na dnevnim bazama kako bi se produbio timski odnos.

  1. Rast kao tim

Poticanje kolega novim znanjima uvijek je dobro kako za pojedinca tako i kompaniju u cjelini, a za to postoji Slackov-a Bold aplikacija. To je interna publikacijska platforma putem koje timovi mogu objavljivati svoja mišljenja  kao i učiti jedni od drugih jer, na kraju dana, dobro znanje i velike ideje su tu da se dijele s drugima.

  1. Potiče bolji timski rad

Pružanje vrhunskih korisničkih usluga timski je napor i Slack tu može biti od pomoći. Na primjer, Vezt glazbeno tržište, koristi Slack kako bi pratio kvalitetu suradnje između timova i javnih sudionika. Tako su članovi tima uvijek dobro informirani i sigurni  da kupci dobivaju najbolju uslugu.

  1. Stvaranje zdravijih navika

Biti stalno ispred računala može imati negativne učinke na zdravlje. Stoga zašto ne koristiti tehnologiju da nas podsjeti na neke zdrave navike?

Slackbots se može programirati tako da vaš tim podsjeti na nekolicinu zdravih navika, poput pijenja vode, stanki za istezanje, razgovor s kolegama i slično. Uključivanjem ovakvih malih promjena stvara se zdravija okolina za tim što dovodi do pojačanja morala i produktivnosti.

  1. Uvođenje kulture podrške

Svima je potrebno malo pozitivnog poticaja, a to bi bilo dobro i prakticirati za vrijeme svakodnevnih grupnih razgovora.

Slack aplikacija Growbot, tako omogućava članovima tima da si međusobno čestitaju na dobro obavljenom poslu pomoću „emoji” reakcija što je odličan način poticanja međusobne podrške unutar tima. Također je moguće i “gamificirati” ovaj postupak, pa se pozitivni poticaj može manifestirati u obliku besplatnih Uber vožnji, bonusa i slično.

 

Kao društvo, i dan danas, pokušavamo pronaći ravnotežu između tehnologije i komunikacije u uredu. To nije uvijek najjednostavniji proces, no ako ostanemo predani cilju pronalaska prave ravnoteže, možemo iskoristiti tehnologiju za stvaranje razine ljudskosti koja inače ne bi bila moguća.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram