Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2019

5 načina kako se više svidjeti vlastitim kolegama

POVEZANE OBJAVE:

Jeste li novi u uredu i trudite se steći naklonost novih kolega? Ili radite u istoj kompaniji već godinama, ali još se niste najbolje uklopili? Možda je došlo vrijeme da poradite na tome.

Ovdje je pet načina na koje možete okrenuti stvar u svoju korist:

  1. Smiješite se češće

Ako uputite osmijeh svojim kolegama na dolasku ili odlasku iz ureda, to ne znači da njegujete sliku osobe s umjetnim osmijehom na licu. Radi se o povezivanju s ljudima na poslu i stvaranju atmosfere u kojoj se svi osjećaju ugodno. Ako vam je drago što vidite kolegu i želite bolji kontakt s njim, probajte mu dati do znanja osmijhom. Osmijeh je zarazan, uvjerit ćete se.

  1. Uzmite si više vremena da upoznate svoje kolege

Iako radite s istim kolegama već godinama, koliko ste zapravo upoznati s njihovim životima? S obzirom na to koliko vremena provodimo na radnome mjestu, možda nije loša ideja saznati nešto više o ljudima s kojima dijelimo dan.

Svaki tjedan probajte ići na ručak ili kavu s drugim kolegom. To je dobra prilika da saznate nešto više o njima, što vole raditi u svoje slobodno vrijeme i druge zabavne činjenice koje bi željeli podijeliti s vama.

  1. Provedite više vremena interesirajući se što drugi misle

Da, to uglavnom znači da ćete trebati više slušati i manje razgovarati. Ako vam to teško pada, samo razmislite o svim sjajnim informacijama koje ćete čuti od kolega kada ih upitate za povratnu informaciju i mišljenje o projektu ili nekom poslovnom izazovu. Često nismo svjesni toga da smo mi sebi najvažniji i da pričamo mnogo o svojim preprekama i događajima. Jedno jednostavno "Na čemu ti radiš danas?" bi vam moglo otvoriti vrata ka puno boljem odnosu.

  1. Budite pri ruci kolegama

Pitajte kolege što možete učiniti za njih. Možda oprati njihovu šalicu, napraviti im kavu ili donijeti papire iz fotokopirnice? Ako ste krenili napraviti sebi već taj zadatak i usput vam je, kolega će cijeniti. Tko zna, možda baš tad ima loš dan, a ova mala gesta može mu uljepšati dan a time i vaš odnos.

  1. Dijelite više komplimenata

Kada vam je posljednji put netko udijelio kompliment ili odao priznanje za vaš trud? Osjećaj je sjajan, zar ne? To je zato što riječi mogu imati snažan utjecaj na ljude. Počnite promatrati što se događa u vašem uredu te odvojite vrijeme da prepoznate i odate nekome priznanje za trud ili izvrsna postignuća.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram