Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2019

Što je danas najvažnije radnicima na radnom mjestu?

Prema Harvard Business Review-u, prirodna svijetlost je nešto za čim se žudi u svim poslovnim prostorima, čak više nego za spravama za vježbanje ili pak psima. Jeanne C. stručnjakinja Future Workplace-a izvještava kako je prema posljednjem istraživanju, napravljenom na 1 614  sjevernoameričkih zaposlenika, pristup prirodnom svijetlu i pogledu van ureda bio najpopularnija povlastica za zaposlenike. Bila je značajnija čak i od teretane, vrtića za djecu ili restorana.

Mnogo je benefita

No, to i nije toliko šokantno kada uzmete u obzir prednost prirodnog svijetla koje utječe na poboljšanje raspoloženja. U članku North Carolina State University-ja, Sustainability blog, prirodna svjetlost može zaštititi naš vid, nadopuniti pohranu vitamina D, poboljšati raspoloženje te nas učiniti produktivnijima.

Studija djelatnika komunalnog ureda u Sacramentu iz 2003. godine otkrila je kako su oni zaposlenici koji su imali lijep prizor kroz prozor svojih ureda bolje izvršavali zadatke za razliku od svojih kolega na lošijim pozicijama.

Bez obzira na sve navedene koristi i želje zaposlenika, studija je pokazala i to kako pristup prirodnom svijetlu nije široko rasprostranjen na radnim mjestima. Harvard Business Report prenosi kako jedna trećina ispitanika u istraživanju Future Workplace-a „ osjeća kako nemaju dovoljno prirodnog svijetla na svojim radnim mjestima“ što kažu, dovodi do iscrpljenosti i mrzovolje.

Prema tome, poruka svih zaposlenika je vrlo jasna: Ljudi žele vidjeti više prirodnog svijetla.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram