Zatvori
Poslovni Puls
15/07/2019

6 znakova da je vaš voditelj dobar i zna što radi

Svi smo upoznati s postojanjem različitih tipova menadžera i lidera koje će zaposlenici sa zadovoljstvom slijediti i s njima raditi.

 

No, koje su to navike menadžera koje ih čine nezaboravnima, a zaposlenike entuzijastične da ih i dalje slijede?

 

  1. Vođe kojih ćemo se uvijek sjećati ostaju zapamćeni zbog njihovog stava kada ne misle da su uvijek upravu, već upravo suprotno, ne boje se priznati da su bili u krivu. Lideri koji uglavnom imaju potrebu svojim zaposlenicima isticati svoj položaj i ne poštuju tuđa mišljenja različita od njihovog su vođe koji će imati tek nekoliko pratitelja. Pravi lideri pak ostaju nezaboravni zbog samopouzdanja da priznaju svoje pogreške jer im je važnije otkriti što je ispravno za učiniti, a ne biti u pravu.

 

  1. Ako želite otkriti nesigurnog vođu na poslu samo trebate slušati što govori. Oni se uglavnom cijelo vrijeme hvale, što je idealna maska za njihovu nesigurnost. No, nezaboravni lider će svojim sljedbenicima dati slobodu da razmišljaju i sudjeluju u razgovoru, te će im postavljati brojna pitanja kako bi otkrili njihovo mišljenje, što su naučili, kako su nešto napravili i slično. Nezaboravni vođe s vjernim sljedbenicima shvaćaju da znaju dosta, no i dalje žele naučiti još više, a najbolji način da to naprave je da što više slušaju.

 

  1. Odlični vođe su dovoljno sigurni u sebe da mogu priznati svoje slabosti i kada im je potrebna pomoć. Iako je većini ljudi traženje pomoći slabost, pravi samouvjereni lider zna da kada dobije pomoć od druge osobe, njoj je zapravo dao veliki kompliment, a sebi olakšao problem u kojem se našao.

 

  1. Ovaj tip vođe također odmiče i od tračeva ili potrebe da o drugima priča negativno kako bi sebe u toj usporedbi učinio boljim. Njegova jedina briga je da sutra bude bolja osoba nego što je bila jučer.

 

  1. Izgradnjom povjerenja i stvaranjem bliskog odnosa, ovi lideri će članovima svog tima dopustiti da se osjećaju kao njihovi poslovni partneri, daju im 'vlasništvo' te ih potiču da svoju radnu snagu iskoriste na poduzetnički način. Kada zaposlenici osjete da su vaši poslovni partneri i da imaju nekakvu ulogu u vlasništvu njihov osjećaj zadovoljstva će također porasti i tada će postati vaši vjerni sljedbenici.

 

  1. Vođe koje ćemo teško zaboraviti ne trebaju slavu niti potvrđivanje jer oni razumiju i svjesni su onog što su postigli. Oni će pak svu pozornost usmjeriti na druge i slaviti njihove uspjehe, čime će se pojačati samopouzdanje i povjerenje drugih.
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram