Zatvori
samopouzdanje
Poslovni Puls
12/07/2019

Ojačajte samopouzdanje u tri mjeseca radeći ove 3 stvari

U životu se sve vrti oko samopouzdanja. Nedostatak samopouzdanja može predstavljati stvarnu prepreku ispunjenju vaših želja i ciljeva. Dobra vijest je da se samopouzdanje može usvojiti. Poput bilo koje druge vještine, samopouzdanje zahtjeva disciplinu. Ako ste spremi ustrajati u tom naumu, u tri mjeseca moguće je ostvariti značajne pomake. Kako?

 

Birajte pozitivne misli

Nedostatak samopouzdanja uvelike proizlazi iz negativnog razmišljanja. Kako biste promijenili sliku o sebi, potrebno je da promijenite negativne misli i preoblikujete ih u nešto konstruktivnije. Poput svega ostalog, zahtijeva disciplinu i vježbu.

 

Poštuj to što jesi

Većina ljudi pati od sindroma varalice. Takve osobe previše vjeruju vlastitom negativnom mišljenju o svojim postupcima i postignućima. Sindrom varalice je sveobuhvatan osjećaj da su vaši uspjesi prevara, da vam ne pripada ta pozicija na kojoj se nalazite i da će to netko prije ili kasnije shvatiti. No, to ujedno znači i biti čovjek. Za izgradnju samopouzdanja ključno je osvijestiti si što cijeniti i volite kod sebe i njegovati takvo razmišljanje. Kada budete sigurno tko ste, koje su vaše jake točke i specifične vrijednosti, možete se prestati uspoređivati s drugima i ne pokušavati biti nešto što niste.

 

Izgradite proaktivno razmišljanje

Prema Carol Dweck, proaktivni mentalni sklop je ključan za uspjeh pošto se radi o vjeri u svoju sposobnost da rastete i učite. Ako možete dosljedno rasti i učiti, malo je prepreka koje ne možete savladati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram