Zatvori
Poslovni Puls
01/05/2019

Linkedin je analizirao 3000 oglasa za posao i napravio vodič koji će vam pomoći da nađete posao u startupu

U pokušaju otkrivanja tajni za zapošljavanje u jednoj od naboljih startup kompanija, LinkedIn proučavao je preko 3 000 oglasa za posao. Kroz svoje istraživanje pomoću dobivenih podataka otkrili su strategiju kako doći do radnog mjesta u najpoželjniji startup-ima.

 

  1. Učite pisati jezikom budućnosti

Većina dostupnih poslova, njih 1/3, bazirana je na inženjerstvo. Ako znate programirati ili graditi, povećani su vam izgledi da posao pronađete u jednom od startup-a. Iako svaka kompanija ima jedinstveni pristup, najčešći jezici koji se trebaju učiti su JavaScript/Java, Python, C++/C#, HTML, SQL i Perl. Prema LinkedIn-u, najpopularniji i najbolje plaćen posao je softverski inženjer.

 

  1. Razmislite o preseljenju

Iako postoji bezbroj startup-ova svugdje, ipak u nekim mjestima postoji veći broj prilika za rad i napredovanje. Primjerice američki gradovi s najviše ponuda za posao u startup kompanijama su San Francisco, New York, Seattle i Austin.

 

  1. Budite intelektualno znatiželjni

Kreativnost je osnova startup kulture. Ne samo da je razmišljanje izvan granica važna startup vještina, već je i dio stvaranja radnih mjesta. Postoji mnogo jedinstvenih radnih mjesta za koje se možete prijaviti i u njima pronaći svoju strast.

 

  1. Ne znate programirati? Razmotrite druge opcije

Osim inženjerstva, drugi najveći broj ponuđenih poslova možete pronaći i u operacijskim poslovima. Oni uglavnom podrazumijevaju rad s kupcima poput službi za korisnike i slično, što u potpunosti ima smisla. Naime, ako postoji veliki broj inženjera potrebnih za razvoj proizvoda i rješenja, tada je zasigurno potrebno imati i stručnjake koji će iste prodavati.

Kako ne biste propustili dobru poslovnu priliku potrebno je stalno pratiti omiljene vam startup-e i njihove web stranice, a posebno kategoriju nudimo posao. Prema tome ako se pokušavate probiti u svijet start up-a, razmotrite ove četiri strategije i jednostavnije dođite do željenog posla.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram