Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2019

Novo istraživanje na 4500 djece pokazalo je da trebate slijediti tri pravila kako bi bili bolji u školi

Svima je želja da njihova djeca budu što bolje pripremljena za budućnost i vrlo uspješna, ali da pritom ne pretvorimo u prevelike perfekcioniste ili prenametljive osobe.

Prema najnovijem istraživanju nacionalnog instituta zdravlja, provedenog na 4 500 djece u razdoblju od 8-11 godina definirana su 3 kritična ponašanja. U svakom kućanstvu postoje određena pravila. Koja su to pravila koja će najbolje pomoći vašem djetetu kod njihovih osnovnih odgovornosti poput učenja i što boljeg rada u školi?

U nastavku su navedena tri pravila koja bi trebali provoditi:

1.Ograničite vrijeme uz ekrane na 2 sata dnevno

Negativan utjecaj predugo provedenog vremena uz različite komunikacijske uređaje je neosporan. Psihoterapeutkinja Amy Morin nudi 10 savjeta za pomoć pri ograničavanju vremena koje vaša djeca provode pred malim ekranima. Također bi bilo dobro kada biste imali „technology free“ zonu (poput blagovaonice, dnevnog boravka) te tako budite u mogućnosti djetetu dati i druge aktivnosti bez korištenja tehnologije.

2.Osigurajte im barem jedan sat fizičke aktivnosti

Djeci je za što bolji razvoj i zdravlje neophodna bilo kakva fizička aktivnost. To mogu biti aktivnosti koje uključuju i vas kao roditelje gdje ćete imati isplanirane obiteljske aktivnosti, primjerice popodnevna vožnja bicikla ili upisivanje djece na neke od sportskih izvan nastavnih aktivnosti.

3.Odlazak u krevet do 21 sat

Dobro sada, ne treba biti 21 sat, to može biti bilo koje vrijeme koje smatrate da je prihvatljivo za dijete vašeg uzrasta da bi dobilo barem 9 -11 sati sna. Za djecu je ipak potrebno znatno više sna nego što je potrebno odraslim ljudima. Oduzimanje mobilnih uređaja prije odlaska na spavanje kako bi se osiguralo dovoljno sna, prema nekim istraživanjima, pokazalo je najjaču korelaciju s poboljšanim kognitivnim ponašanjem kao i boljim uspjesima u školi. Prateći ova tri pravila možete učiniti vaša djeca postižu bolje uspjehe u školi te isto tako napraviti nešto dobro za njihovo zdravlje u cijelosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram