Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2019

Ovo su glavna dva razloga zašto 25-33-godišnjaci imaju "krizu četvrt-godina"

Nakon što se stvari pomalo uspore i početni šok od ulaska u profesionalni , poslovni svijet se smanji, svi se u jednom trenutku zapitaju koja je njihova svrha. Mnogi su prošli kroz istu borbu traženja smisla u njihovim karijerama.

 

Traženje posla oko kojeg ste strastveni je razlog broj jedan za poslovnu tjeskobu kod osoba starih između 25 – 33 godine.

Tako je  LinkedIn otkrio kako traženje posla oko kojeg ste strastveni je razlog broj jedan za poslovnu tjeskobu kod osoba starih između 25 – 33 godine.

Ono što vam može pomoći je da se usredotočite na tip posla koji volite, a ne na radno mjesto. Razmislite o tome što volite radite i što za vas predstavlja uspjeh. Je li to posao prepun izazova, osjećaj zajedništva, rast i razvoj drugih ili pak mogućnost učenja drugih i kreativni rad.

Fokusiranjem samo na radno mjesto ne pruža trajni osjećaj ispunjenja koji svi želimo. Ako započnemo od sebe i definiramo svoju verziju uspjeha doći će i izvana usmjerena postignuća.

Također ono što vam može olakšati u ovakvim situacijama je pronalaženje osobe kojoj se možete povjeriti.  Svatko ponekad doživi razdoblje preispitivanja vlastite karijere.  Iako ne postoji neko jednostavno rješenje za prolazak kroz mladenačku krizu, povjeravanjem drugima može biti od pomoći da se usredotočite na ključne teme i pružiti vam smjernice da idete samo naprijed.

Ako možete prijeći preko osjećaja ranjivosti, otvaranje drugima može vam pomoći da uzmete u obzir stvari kojih niste bili ni svjesni.

Mladenačka kriza može biti zastrašujuća, no to ne mora nužno značiti da ste napravili pogrešan izbor ili da morate napustiti posao. Prolazeći kroz proces kada morate uskladiti prioritete i slušate savjete drugih može vam pomoći da se vratite na put prema karijeri koja će vas ispunjavati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram