Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2019

E/MBA stipendije - Sara Hedjever, Infobip: Zašto sam se odlučila za MBA i prijavila za COTRUGLI stipendiju

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u JI Europi, dodjeljuje Executive MBA (EMBA) i MBA stipendije ambicioznim pojedincima koji ulažu u svoju budućnost. Misiju škole da potiče lidere na osobni razvoj, razvoj svojih organizacija i društva u cjelini ove godine COTRUGLI će ostvariti dodjelom po četiri polovične MBA i EMBA stipendije te stipendija od 30% najboljim kandidatima.  

PRIJAVITE SE

Među stipendistima škole proteklih godina je i Sara Hedjever, Telecom Solutions Executive u Infobipu, jednoj od vodećih regionalnih IT kompanija. S nama je podijelila svoja iskustva iz prestižne poslovne škole.

  • Zašto ste se odlučili za Executive MBA program?

Prije svega, iz želje za produbljivanjem postojećih te stjecanjem novih znanja i vještina. Tu je naravno i želja za dobrim networkingom, kao i očekivanje da će se sve navedeno pozitivno odraziti na poslovni uspjeh. Na kraju, MBA je i svojevrsna izjava kojom poručujem da želim više i da sam spremna ulagati u vlastiti razvoj.

  • Kakva su bila očekivanja od programa? U kojoj mjeri su ona ispunjena?

Moja očekivanja su uvelike ispunjena kada govorimo o međunarodno priznatim predavačima, metodama rada, studijama slučajeva te konkretnim primjerima, ali i što se tiče polaznika, grupnog rada, razmjena ideja te drugačijih pogleda na poslovanje.

mba stipendija

  • Kakve su mogućnosti umrežavanja, tj. networkinga s ostalim polaznicima?

Mjesečno u prosjeku provodimo tri do četiri dana zajedno na predavanjima, gdje radimo u timovima. Jasno je da su komunikacija, upoznavanje, a time i umrežavanje, neizbježni dio programa. Ono što daje dodatnu čar jest da su polaznici iz raznih industrija, a ako uzmemo u obzir i COTRUGLI mrežu alumnija, mogućnosti za širenje ne samo mreže poslovnih kontakata nego i prijatelja su nebrojene.

  • Koje bi vještine uspješan menadžer, odnosno lider poslovnog tima, trebao imati u današnje vrijeme?

Prije svega, svaki menadžer trebao bi imati viziju vlastitog tima te domensko znanje; treba imati razvijenu emocionalnu inteligenciju, što uključuje kako razumijevanje drugih tako i razumijevanje samog sebe. Od njega se očekuje da prevenira i uspješno rješava konflikte, pokazuje razumijevanje i empatiju prema potrebama i emocijama članova svog tima te uspješno navigira kroz kompleksne socijalne strukture organizacije i poslovne okoline. Pritom je potrebno voditi računa o uključivosti, moralu, etici, ekologiji i ostalim ne nužno poslovnim pitanjima.

  • Koji su vam planovi za daljnji razvoj karijere?

Jedna od najvažnijih stvari koje sam naučila tijekom MBA programa jest da treba težiti povećanju vrijednosti organizacije u kojoj radiš, ali naravno i svoje okoline i društva u cjelini, pritom ne izgubivši vlastiti identitet i principe. Završetak MBA programa ne znači završetak učenja tako da ću sigurno i dalje raditi na tom polju. Već tijekom pohađanja Executive MBA programa moja je karijera doživjela skok. Budući da sam dio brzorastuće organizacije, ne sumnjam da će biti izazova i mogućnosti za učenje i rast.

  • Koji biste savjet dali budućim kandidatima za stipendije? Na što bi se trebali usredotočiti?

Budućim kandidatima bih savjetovala da prije svega ispitaju svoje motive i očekivanja te da budu svjesni da vrijednost koju će dobiti od studija primarno ovisi o njima samima. Prije prijave za stipendiju ili studij bilo bi dobro da svaki kandidat napravi retrospektivu samog sebe i svojeg dosadašnjeg karijernog puta, kako bi u selekcijskom procesu mogao predstaviti sebe, svoje znanje i iskustvo te, ono najvažnije, motivaciju za studij.

PRIJAVE ZA STIPENDIJE

Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, imate fakultetsku diplomu i govorite engleski jezik, možete se prijaviti za E/MBA stipendije OVDJE.

Prijave traju do 14. travnja 2019. godine u ponoć.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram